Home.
Ligging & Tips.
Info & Prijzen.
Reservatie.
Foto's.
Adres.
Geschiedenis.
Links.
Vakantiewoning
Copyright @ 2010-2011 - All rights reserved - Dillenhof – Powered by SyJo

Ligging & Tips

 

De schitterende ligging is uitermate geschikt om het Maasland te ontdekken. In Maaseik kan u genieten van de 600 jaar oude Maaslandse barokarchitectuur, de culturele en culinaire hoogstandjes. Zo kunt u een bezoekje brengen aan de oudste privé-apotheek van het land , een unieke tentoonstelling van John Selbach met 700 schilderijen en 400 speelpoppen of de kerkschat zoals de St.-Catharinakerk. Op het schilderachtige marktplein van Maaseik kan u knapkoek, de lokale specialiteit, proeven in één van de gezellige brasseries. De gebroeders van Eyck houden van op hun sokkel een goedkeurend oogje in het zeil.

 

Musea:

Het Musea Maaseik bevat uit:

 

 

De kerkschat van de Sint-Catharinakerk, met onder andere de Codex Eyckensis, het oudste evangelarium van de Benelux uit de 8e eeuw, waardevolle kazuifels, reliekhouders, manuscripten en goud-, zilver- en kopersmeedwerk.

De Capucijnerkerk herbergt een permanente tentoonstelling rond het leven en het werk van Jan en Hubert van Eyck. Ook kan men er terecht voor een stadswandeling met gids.

 

 

Winkelen:

 

Culinair:

 

Fietsen:  

Fietskaarten en fietsverhuur via Toerisme Maaseik

Markt 1 - 3680 Maaseik

Tel: 089/819.290 - Fax : 089/819.299

e-mail: toerisme.maaseik@maaseik.be  

 

 

Op zoek naar een huurfiets?

 

Wanneer u van flaneren in smalle straatjes houdt of gewoon zin hebt in een dagje shopping zijn steden zoals Maastricht, Sittard, Weert en Maasmechelen Village een aanrader.

 

Watersportliefhebbers kunnen zich uitleven op de waterplassen Heerenlaak en de Spaenjerd, ontstaan in de jaren ‘50 toen men in het Maasland aan grindwinning begon te doen. Er zijn talrijke mogelijkheden zoals waterskiën, wakeboarden, surfen, zeilen, roeien of kanoën.

 

Kortom in het grensplaatsje Aldeneik kunt u optimaal genieten van de beide “Limburgen” die België en Nederland rijk zijn!